Spaghetti med bagte tomater og frisk mozzarella
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Servér en vegetarisk pastaret, hvor ovnbagte tomaters sødme, parmesan og friske krydderurter gør en simpel ret til en kulinarisk oplevelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og prik tomaterne med en gaffel, og fordel dem i et ovnfad sammen med hvidløg i tynde skiver.
Dryp med olie, og krydr med herbes de Provence, sukker, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 25 minutter.
Kog imens spaghettien al dente i en stor gryde med letsaltet vand. Sigt kogevandet fra spaghettien, men gem 1½ dl.
Hæld den kogte spaghetti tilbage i den varme gryde. Tilsæt bagte tomater og hvidløg fra ovnfadet, det gemte pastakogevand, revet parmesan samt frisk oregano. Vend det hele godt sammen, så retten bliver let cremet.
Anret i dybe tallerkener, og top hver servering med frisk mozzarella plukket i mindre stykker. Kværn med lidt peber, pynt med frisk oregano, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk