Spaghetti carbonara med persilledrys
11. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Spaghetti carbonara er en klassisk ret fra det italienske køkken – simpel, men med stor smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog spaghettien i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen.
Skær pancetta i mindre stykker, og steg det gyldent på en tør, varm pande.
Lad pancettaen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl og hak persillen.
Hæld den kogte spaghetti over i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Hæld den tilbage i gryden, og bland den med pancetta, æggeblommer, æggehvide, friskrevet parmesan og hakket persille, mens den stadig er rygende varm.
Anret spaghettien i dybe, varme tallerkener, og drys med fintrevet citronskal og masser af friskkværnet peber. Servér straks med godt brød til.
Tip!
Det er ikke nødvendigt at krydre med ekstra salt, da både pancetta, parmesanost og kogevand salter retten helt naturligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også vores mest populære: Ekstra cremet spaghetti carbonara med fløde