Spaghetti carbonara med asparges, ærter og mynte
7. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
I aften sætter vi en italiensk klassiker på bordet i en grøn og forårsfrisk udgave.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Afdryp, og vend 1 spsk. olie rundt i spaghettien.
Pil og hak skalotteløgene fint. Skær pancettaen i tern. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker.
Steg skalotteløgene i lidt olie ved middel varme i en dyb pande i 2-3 minutter. Tilsæt pancetta, og steg videre, til den er let sprød. Tilsæt aspargesstykker og ærter, og steg videre i ca. 2 minutter. Sluk for varmen.
Pisk æg og æggeblommer sammen i en skål. Riv parmesanosten fint, og rør halvdelen i æggeblandingen.
Vend forsigtigt den friskkogte spaghetti og æggeblandingen sammen med pancetta og grøntsager i panden.
Skyl og hak myntebladene groft, og vend dem i retten. Smag til med salt og peber.
Anret pasta carbonara i dybe tallerkener, og drys med resten af den revne parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem spaghetti carbonara opskrift