Spaghetti bolognese
3. januar 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lav en rigtig god omgang spaghetti med kødsauce. Tricket er at tilsætte rødvin og at lade saucen simre en times tid. Det gør underværker for smagen!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i fine strimler. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og rens bladsellerien. Hak begge dele fint.
Varm olivenolie op i en gryde, og steg baconstrimlerne gyldne sammen med oregano. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og lad det simre i 6 minutter. Tilsæt oksekød, flåede tomater, oliven og rødvin.
Hak den friske basilikum, og vend den i kødsaucen. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen simre knap 1 time under låg. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra.
Vend halvdelen af parmesanen i kødsaucen. Anret spaghettien på varme tallerkener, top med kødsauce, og pynt med det sidste parmesan og friske basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk