Spaghetti alle vongole
26. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Spis de små, lækre muslinger med en gaffel eller med fingrene - det er både lækkert og hyggeligt! Opskriften på spaghetti alle vongole rækker til 2 personer som hovedret og 3-4 personer som mellemret.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog spaghettien al dente i gavmildt saltet vand efter pakken anvisninger. Gem 1 dl af kogevandet til muslingerne.
Rens muslingerne i koldt vand. Kassér de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg muslinger og hvidløg i olie i en stor, dyb pande i 1 minut. Hæld ½ dl pastavand og vin på panden. Skru helt op for varmen, og damp muslingerne i 1-2 minutter under låg. Tag låget af, og kog i yderligere 1-2 minutter.
Hæld olie, afdryppet pasta og evt. lidt mere kogevand i panden med muslinger, og lad det hele dampe sammen ganske kort.
Skyl og hak persillen. Anret pastaen i dybe tallerkner, drys med persille og chiliflager, og servér straks.
Tip!
Kog altid din pasta i rigeligt, saltet vand. Mange kokke har som tommelfingerregel, at vandet skal smage af havvand fra Vesterhavet!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk