Souvlaki-wraps
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
De souvlaki-marinerede koteletter med tzatziki smager af ferie i Grækenland. Kødet kan også sættes på spyd og tilberedes på grillen.
Bemærk
Marineringstid: Mindst 30 minutter, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af citronen. Skær koteletterne i tern, og vend dem i olie, citronsaft, presset hvidløg og krydderier i en skål.
Sæt kødet på køl i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Pil rødløgene, og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade.
Giv gryden et hurtigt opkog, og hæld indholdet på skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger, hvis I ikke spiser det hele med det samme.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med lidt salt, og lad agurken dryppe af i en sigte.
Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Steg kødet på en varm (grill)pande, og servér det med lune fladbrød, grofthakkede mynteblade, skyllet rucola, tzatziki og syltede rødløg.
Tip!
Erstat evt. fladbrødene med tortilla-wraps eller pitabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk