Souvlaki og græsk salat
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Hvis du har været på Kreta, genkender du sikkert disse saftige grillede spyd med svinekød. Kødet får mest smag, hvis det marineres et par timer eller natten over.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Hak krydderurter, laurbærblade og hvidløg, og bland det med olie, eddike, salt og peber i en skål.
Skær kødet i store tern, og vend det grundigt i marinaden. Dæk skålen til, og stil det koldt. Lad kødet marinere i et par timer eller natten over.
Sæt kødet tæt sammen på grillspyd. Drys med salt. Lad dem få stuetemperatur, og steg dem på grill eller grillpande i 6-8 minutter på hver side. Tryk dem flade, mens de steger.
Grill også halve eller kvarte citroner, og brug dem som tilbehør.
Skyl tomaterne, og skær dem i både eller tykke skiver. Skræl agurken i ”striber”. Flæk den, skrab kernerne ud, og skær den i tykke skiver. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden groft. Bland det hele på et stort fad.
Servér med olie i en skål sammen med souvlakispyd og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Genial opskrift på græsk salat