Souvlaki og græsk salat

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Hvis du har været på Kreta, genkender du sikkert disse saftige grillede spyd med svinekød. Kødet får mest smag, hvis det marineres et par timer eller natten over.

Bemærk
Marinering, kød: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Hak krydderurter, laurbærblade og hvidløg, og bland det med olie, eddike, salt og peber i en skål.
Skær kødet i store tern, og vend det grundigt i marinaden. Dæk skålen til, og stil det koldt. Lad kødet marinere i et par timer eller natten over.
Sæt kødet tæt sammen på grillspyd. Drys med salt. Lad dem få stuetemperatur, og steg dem på grill eller grillpande i 6-8 minutter på hver side. Tryk dem flade, mens de steger.
Grill også halve eller kvarte citroner, og brug dem som tilbehør.
Skyl tomaterne, og skær dem i både eller tykke skiver. Skræl agurken i ”striber”. Flæk den, skrab kernerne ud, og skær den i tykke skiver. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden groft. Bland det hele på et stort fad.
Servér med olie i en skål sammen med souvlakispyd og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar