Souvlaki med ovnbagte kartofler og græsk salat

25. september 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Saftig souvlaki, ovnkartofler og græsk salat er et godt bud på en af Grækenlands mest populære retter. Kan du ikke nyde måltidet på en strandrestaurant ved Middelhavet, må du kaste dig ud i en hjemmelavet version i stedet for.

Bemærk
Marineringstid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Grillspyd

Sådan gør du

Skær kødet i store tern. Skyl rosmarin og oregano, og hak krydderurterne fint. Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl citronen, og riv skallen.
Vend krydderurter, hvidløg, citronskal, olie, salt og peber sammen til en marinade. Bland kødet og marinaden i en plastikpose, og lad kødet marinere i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Fordel kødet på spyddene. Steg kødet i 30 sekunder på hver side på en varm pande, og læg det derefter i et ovnfast fad.
Tilbered kødet i ovnen i 15 minutter. Kødet kan evt. også tilberedes på grillen.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Kog kartoflerne i 8 minutter i vand med eddike i en stor gryde. Hæld vandet fra, og fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl kartoflerne med olie, og drys oregano, salt og peber over dem. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Pil rødløget, og hak det fint.
Smuldr fetaen, og bland tomater, agurk, rødløg, feta og oliven i en skål.
Hæld olie over salaten, og drys oregano, salt og peber på toppen af den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar