Annonce

Sous vide-tilberedt oksetyksteg med grønt og portvinssauce

12. maj 2022 Annonce for Zwilling

Ingredienser

Udstyr

Sous vide-sæt

Sådan gør du

Skær oksetykstegen igennem på langs, og læg den i en vakuumpose.
Skyl rosmarin, og skær det hele hvidløg over på midten. Læg rosmarin og hvidløg i vakuumposen med kød. Luk posen, og træk luften ud af den med vakuumpumpen.
Skræl selleri og gulerødder, og skær selleri i 2 cm tykke skiver. Læg selleri og gulerødder i en vakuumpose sammen med timian, citronskiver og en klat smør. Luk posen, og træk luften ud af den med vakuumpumpen.
Hæld vand i gryden, og læg vakuumposerne deri, så indholdet er dækket af vand. Stil temperaturen på sous vide-maskinen på 56°, og lad kød og grøntsager stå i gryden i 4 timer. Tag poserne op af gryden.
Tag kødet ud af vakuumposen. Varm olie op på en pande, og steg kødet et par minutter på alle sider, til det har en sprød stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
Pil og hak løg. Brug den uvaskede pande fra kødet, og sautér løg og laurbærblade heri i lidt smør. Hæld vin på, og kog ind til den halve mængde.
Hæld saften fra vakuumposen med kød ned i saucen. Hæld fløde på, og kog op. Smag til med salt og peber. Skær kødet i 3 cm tykke skiver, og anret sammen med grøntsager og lidt sauce. Drys med persille og timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar