Soufflé med majs, blomkål og spinat

27. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En soufflé skal have lov til at puffe op i ro og mag ved konstant temperatur, så du må ikke åbne ovnen de første 15 minutter af bagetiden. Til gengæld bliver resultatet luftigt og blødt, og den her er med både majs, blomkål og spinat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær majs fra kolberne. Del blomkål i små buketter. Steg spinat og fintsnittet hvidløg i olie et par minutter, til bladene falder let sammen.
Tænd ovnen på 180°. Pensl 1 stor eller 4 mindre ovnfaste porcelænsforme med smør. Drys rasp over, og sæt formen køligt i 10 minutter, så smørret størkner.
Smelt smør i en gryde. Rør mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen, og kog saucen igennem et par minutter. Krydr med salt, peber og rosmarin.
Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i den let afkølede sauce sammen med majs, blomkål, spinat, hvidløg og revet emmentaler.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem med resten af fyldet. Hæld det i porcelænsformen, og bag souffléen i ca. 30 minutter, hvis du bager i én stor skål, og 15-20 minutter, hvis du bruger 4 små.

Tip!

Brug en form, hvor massen kun fylder ⅔, da den hæver under bagning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar