Søsterkage

I danske kogebøger findes mange opskrifter på søsterkage fra ca. 1700. Den originale søsterkageform er med bølgede sider og en kegleformet top i midten. Ordet søsterkage menes at være en hentydning til kagens kvindelige form. Kagen minder lidt om en klassisk julekage.

Ingredienser

Udstyr

1 randform på 1½ l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Bland mel, bagepulver og alle krydderierne sammen.
Pisk smør og sukker sammen, til det er cremet. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg.
Rør melblandingen i. Tilsæt kærnemælk, og rør til en ensartet dej. Vend rosiner i dejen.
Fordel dejen i en smurt form, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter.
Stik en træpind eller strikkepind i kagen, og tjek, at den er gennembagt. Sigt flormelis over kagen inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. december 2019 af .

Foto: John Bendtsen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar