Søsterkage
1. december 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: John Bendtsen
I danske kogebøger findes mange opskrifter på søsterkage fra ca. 1700. Den originale søsterkageform er med bølgede sider og en kegleformet top i midten. Ordet søsterkage menes at være en hentydning til kagens kvindelige form. Kagen minder lidt om en klassisk julekage.
Ingredienser
Udstyr
1 randform på 1½ l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Bland mel, bagepulver og alle krydderierne sammen.
Pisk smør og sukker sammen, til det er cremet. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg.
Rør melblandingen i. Tilsæt kærnemælk, og rør til en ensartet dej. Vend rosiner i dejen.
Fordel dejen i en smurt form, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter.
Stik en træpind eller strikkepind i kagen, og tjek, at den er gennembagt. Sigt flormelis over kagen inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk