Sort bønnesuppe med paprika og nachos
Denne mexicanskinspirerede suppe er dejligt mættende og hurtig at lave. Husk et stort udvalg af toppings – det gør måltidet en tand mere festligt.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- hvidløg
- 5 fed
- bladselleri
- 3 stilke
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- stødt koriander
- 1 spsk.
- røget paprika
- 2 tsk.
- sorte bønner
- 4 dåser
- hønsebouillon
- 1 liter
- limefrugter
- 2
- salt
- peber
Topping
- tortillachips
- 185 g
- cheddar
- 150 g
- radiser
- ½ bundter
- avocadoer
- 2
- frisk koriander
- ½ bundter
- cremefraiche 9 %
- 200 g
Sådan gør du
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, og tilsæt spidskommen, koriander og paprika.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl bønnerne i koldt vand. Tilsæt ¾ af bønnerne sammen med kyllingebouillon, og lad det simre et par minutter.
Blend til en jævn suppe med en stavblender. Tilsæt de sidste bønner.
Pres saften af limefrugter. Smag til med salt, peber og limesaft, og lad suppen simre, mens du klargør toppingen.
Topping
Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos (tortillachips) i et ovnfast fad, og drys med friskrevet cheddar. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skær avocadoer i tern, og hak koriander groft.
Servér de forskellige slags topping samt cremefraiche og nachos i skåle og fade, så middagsgæsterne hver især kan pynte suppen selv.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner