Sort bønnesuppe med paprika og nachos

Denne mexicanskinspirerede suppe er dejligt mættende og hurtig at lave. Husk et stort udvalg af toppings – det gør måltidet en tand mere festligt.

Sort bønnesuppe med paprika og nachos
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer
løg
2
hvidløg
5 fed
bladselleri
3 stilke
olivenolie til stegning
1 spsk.
stødt spidskommen
1 spsk.
stødt koriander
1 spsk.
røget paprika
2 tsk.
sorte bønner
4 dåser
hønsebouillon
1 liter
limefrugter
2
salt
peber

Topping

tortillachips
185 g
cheddar
150 g
radiser
½ bundter
avocadoer
2
frisk koriander
½ bundter
cremefraiche 9 %
200 g

Sådan gør du

Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, og tilsæt spidskommen, koriander og paprika.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl bønnerne i koldt vand. Tilsæt ¾ af bønnerne sammen med kyllingebouillon, og lad det simre et par minutter.
Blend til en jævn suppe med en stavblender. Tilsæt de sidste bønner.
Pres saften af limefrugter. Smag til med salt, peber og limesaft, og lad suppen simre, mens du klargør toppingen.

Topping

Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos (tortillachips) i et ovnfast fad, og drys med friskrevet cheddar. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skær avocadoer i tern, og hak koriander groft.
Servér de forskellige slags topping samt cremefraiche og nachos i skåle og fade, så middagsgæsterne hver især kan pynte suppen selv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'