Sorbet med citron og lime
21. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækker hjemmelavet sorbet af friske råvarer. Der er hverken sparet på citron eller lime, men det syrlige får godt modspil af sukkerristede græskarkerner.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er opløst.
Skyl citroner og limefrugter. Riv skallen på den fine side af et rivejern på ¼ af citronerne og ½ af limefrugterne.
Pres saften af citronerne og limefrugterne.
Bland den pressede saft og den revne skal i sukkerlagen, og hæld blandingen i en fryseegnet beholder.
Sæt beholderen i fryseren i mindst 6 timer. Pisk eller rør ofte i sorbeten under indfrysningen for at undgå, at der dannes store krystaller og isflager.
Tag sorbeten ud af fryseren i god tid, så den ikke er for hård. Anret den i glas, og drys med græskarkerner eller hakkede nødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk