Sopa de tortillas
5. juni 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne her lille darling kan godt gå hen og blive en klassiker i dit hverdagskøkken, for det hele passer så uendeligt godt sammen og er virkelig let at lave. Husk at smage på chipotlechilien, før du putter den i suppen!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl guleroden, og skær den i tern. Steg løg, hvidløg og gulerod i en smule olie i en gryde. Tilsæt chipotlechili og blommetomater fra dåse, og lad det stege med i 2-3 minutter.
Hæld bouillonen over, og lad suppen simre i 25 minutter. Blend suppen helt glat, og smag den til med salt, peber og limesaft.
Tænd ovnen på 180°.
Skær tortillaen i tynde strimler, og vend dem med olie. Læg strimlerne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Fjern skallen fra avocadoen, og skær avocadokødet i tern.
Servér suppen med sprøde tortillastrimler, cremefraiche, avocadotern og frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk