Sommersalat med quinoa og bagte tomater
12. oktober 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Salaten her er med masser af solmodne tomater, der bliver søde og ekstra smagfulde, når de langtidsbages i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft.
Halvér tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad.
Bland olie, presset hvidløg, timian, sukker, salt og peber. Dryp det over tomaterne, og bag dem i 30 minutter.
Kog quinoa efter pakkens anvisning.
Skrub majroer, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand ca. 5 minutter, til de er akkurat møre. Nip bønnerne, snit dem i mindre stykker, og lad dem koge med i de sidste to minutter.
Skær peberfrugter i strimler. Bland dem med quinoa, majroer, bønner, grofthakket persille og bagte tomater.
Pisk olie med citronskal og -saft. Vend det med salaten, og smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk