Sommersalat med fisk og rygeostedressing
4. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Giv den klassiske sommersalat lidt ekstra kærlighed med sprøde, hjemmelavede croutoner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skorperne af brødskiverne, og bræk brødet i rustikke stykker.
Steg dem gyldne i olie på en varm pande, og riv pillet hvidløg over det sidste minut af stegetiden. Krydr med salt.
Rør rygeost sammen med cremefraiche i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl salaterne, og pluk dem groft. Skyl agurk og radiser, og skær begge dele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Snit purløget fint.
Anret dressingen i bunden af et dybt fad. Top med plukket salat, agurk, radiser, hellefisk, croutoner og purløg. Krydr med salt og peber.
Tip!
Du kan erstatte hellefisk med røget laks eller stegt kylling, hvis du foretrækker det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk