Sommerpizza med æg, asparges, ærter og parmaskinke
1. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Her er der tænkt ud af pizzabakken: En alternativ og særdeles velsmagende pizza med masser af skønt fyld fra sommerens grønne sortiment.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål, og rør olie og salt i. Tilsæt pizzamel, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse. Dejen kan også hæve på køl natten over – brug i så fald kun ¾ gær.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og opvarm to bageplader i ovnen. Del pizzadejen i mindre stykker, 1 pr. person, og rul hvert stykke ud til en rund portionspizza. Læg pizzabundene på bagepapir.
Smør pizzabundene med et tyndt lag grøn pesto. Skær eller riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over pestoen. Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 6 minutter.
Tag pizzaerne ud af ovnen, og slå 1 æg ud på hver portionspizza. Bælg ærterne, eller tag dem ud af fryseren, hvis de er frosne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i halve. Fordel ærter og asparges på de halvbagte pizzaer, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Sæt dem tilbage i ovnen, og bag i yderligere ca. 6 minutter, til æggene er let faste.
Top de varme pizzaer med parmaskinke, og pynt med friske basilikumblade. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk