Sommerlagkage med bær
20. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Prøv opskriften på denne fine sommerlagkage med sommerens friske bær, som er den perfekte dessert til en hyggestund på terrassen.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse. Smelt smør i en gryde ved lav varme.
Bland smør og mælk sammen, og vend det i æggemassen sammen med mel, bagepulver og salt. Rør blandingen godt sammen til en lind dej.
Smør springformen med smør, og drys med sukker. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i en 175º varm ovn i 25-30 minutter.
Lad kagen køle helt af i formen. Flæk kagen på midten med en skarp brødkniv i 2 lige tykke bunde.
Pisk fløden til skum, og sæt på køl. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem vaniljebælgen. Skyl bær, og kog dem sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg til en kompot. Afkøl.
Smør halvdelen af kompotten på den ene bund. Vend resten af kompotten i halvdelen af flødeskummet, og fordel det over bunden. Læg den anden kagebund ovenpå, og top med resten af flødeskummet.
Pynt med friske, skyllede bær, drys med flormelis, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk