Sommerfuglekage med chokoladeknapper

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Det er dekorativt og ikke spor svært at trylle en simpel kage om til en smuk sommerfugl. Kagen i opskriften her er en svampet sandkage med chokoladestykker, men eksperimentér gerne med din yndlingsopskrift, når blot kagen er fast nok til at flytte rundt.

Ingredienser

Udstyr

1 springform (diameter ca. 23 cm)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk smør og sukker blødt. Rør revet marcipan i, og pisk æg i et ad gangen. Vend mel i dejen, og dernæst hakket chokolade, når konsistensen er ensartet.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ca. 35 minutter. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Halvér kagen langs midten. Læg 6-7 skumfiduser på en linje, der udgør sommerfuglens krop.
Læg kagens yderste kanter ind imod skumfiduserne, så de to skæreflader peger ud til siderne. Lav et indhak i siderne på hvert stykke, for at få dem til at ligne sommerfuglevinger.
Bland flormelis, kakaopulver og vand til glasur. Overtræk de to stykker kage, og pynt vingerne med chokoladeknapper, inden det stivner.
Brug resten af glasuren til at tegne et ansigt på den øverste skumfidus, og stik to labre larver ind som følehorn.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar