Sommerfuglekage med chokoladeknapper
10. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Det er dekorativt og ikke spor svært at trylle en simpel kage om til en smuk sommerfugl. Kagen i opskriften her er en svampet sandkage med chokoladestykker, men eksperimentér gerne med din yndlingsopskrift, når blot kagen er fast nok til at flytte rundt.
Ingredienser
Udstyr
1 springform (diameter ca. 23 cm)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Pisk smør og sukker blødt. Rør revet marcipan i, og pisk æg i et ad gangen. Vend mel i dejen, og dernæst hakket chokolade, når konsistensen er ensartet.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ca. 35 minutter. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Halvér kagen langs midten. Læg 6-7 skumfiduser på en linje, der udgør sommerfuglens krop.
Læg kagens yderste kanter ind imod skumfiduserne, så de to skæreflader peger ud til siderne. Lav et indhak i siderne på hvert stykke, for at få dem til at ligne sommerfuglevinger.
Bland flormelis, kakaopulver og vand til glasur. Overtræk de to stykker kage, og pynt vingerne med chokoladeknapper, inden det stivner.
Brug resten af glasuren til at tegne et ansigt på den øverste skumfidus, og stik to labre larver ind som følehorn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk