Annonce

Sommerfavorit: Krydret blommesyltetøj

Sommerfavorit: Krydret blommesyltetøj
0-30 min.

(0)

August 2, 2021 af AnnonceFoto: STINE CHRISTIANSEN

Mange har en forestilling om, at syltning er besværligt, men faktisk er det både nemt og hurtigt. For vores mormor var det en måde at få råvarerne til at holde længere, da køleskabe og frysere ikke var så gængse – i dag gør vi det mest for sjov skyld. Og for smagens. For hver gang vi laver en omgang hjemmelavet syltetøj, får vi pludselig svært ved at huske, hvorfor i alverden vi nogensinde spiser andet. Og er man heldig og kan hente blommerne ude i egen have, er det jo nærmest som at putte sommerminder på glas, som kan lune på mørke dage. 

Et glas krydret blommesyltetøj skal dog være heldigt, hvis det bliver gemt og ikke spist med det samme, for smagen er noget helt særligt. Blommernes sødme og de knuste kardemommefrø, som hygger sig med både kanel, ingefær og citron, giver en nuanceret og varm smag, som gør sig fortrinligt til f.eks. et ostebord, men man må endelig ikke snyde sig selv for en god gammeldags syltetøjsmad med denne opskrift på brødet – man skal bare huske at skære flere skiver med det samme.


Se, hvordan du laver krydret blommemarmelade her:


Er man ikke erfaren udi syltning, kan det være svært at vurdere, om den hjemmelavede portion syltetøj eller marmelade har den rigtige konsistens, når den stadig er varm i gryden. Syltetøj vil nemlig altid sætte sig og blive fastere, når den afkøles. Men så er der et enkelt trick, man kan bruge: Tallerkentesten. Sæt en tallerken i køleskabet, så den bliver helt kold. Hæld så en skefuld af det varme syltetøj på den kolde tallerken og sæt den i køleskabet i et par minutter igen. Når du tager den ud og trækker en finger igennem dit syltetøj, skal den helst ”rynke” tydeligt sammen. Hvis den ikke gør det, så kog videre et par minutter.

Tørsleffs Rød Melatin

Uanset hvilke frugter du vil trylle om til marmelade, syltetøj eller sågar gelé, så er Tørsleffs Rød Melatin en god makker i køkkenet. Rød Melatin er et geleringspulver og konserveringsmiddel, som jævner og gelerer uanset sukkermængden. Og så er der en vigtig bonus: Når man sylter med Rød Melatin, bliver kogetiden mindre, og på den måde bevares alt det gode i frugterne endnu bedre. Se mere om Tørsleffs Rød Melatin og oplev alle de andre spændende produkter fra Tørsleffs her.

Ingredienser

glas

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'