Solbærsyltetøj

24. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Spis solbærsyltetøj oven på friskbagt brød, eller brug den som fyld i en lagkage eller mellem to kiks – det smager skønt!

Ingredienser

Sådan gør du

Rens solbærrene, hæld dem i en stor gryde med vand, og bring det langsomt i kog under låg.
Skru ned til svag varme, og lad solbærrene småkoge i 10 minutter.
Tag låget af gryden, og rør sukkeret i.
Kog videre ved middel varme i 15-20 minutter uden låg.
Sluk for varmen, og lad marmeladen køle af. Hæld den derefter på rengjorte glas.

Tip!

Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Værd at vide om solbærsyltetøj

Du kan lave solbærsyltetøj med kun tre ingredienser, og det tager ikke mere end en halv time. Selv om det er utroligt nemt, har vi alligevel samlet lidt brugbar information, du kan læse, inden du går i gang med syltningen.

Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriets Marmeladebekendtgørelse er syltetøj tyktflydende i konsistensen, imens marmelade er af geléagtig konsistens. Ja, der findes faktisk en marmeladebekendtgørelse – hvor sejt er det lige?

Der er en masse tekniske regler, som både marmelade og syltetøj skal leve op til. Udover konsistensen drejer det sig om mængden af frugt i forhold til væske og sukker og om mængden af frugtkød. I virkeligheden er der dog minimal forskel på syltetøj og marmelade, og de lever ofte begge op til reglerne for både marmelade og sukker, hvorfor producenterne selv bestemmer, om de vil kalde deres produkt marmelade eller syltetøj.

Her i opskriften opfyldes både reglerne for marmelade og sukker, så du kan også selv bestemme, om du vil kalde din hjemmelavede solbærsyltetøj for marmelade eller sukker.

Hvordan gør man solbærsyltetøj tykkere?

Solbær er et af de bær, der naturligt indeholder meget pektin. Derfor behøver du ingen tilsætningsstoffer for at tykne dit syltetøj. Sukkeret og pektinen gør automatisk dit syltetøj tyk, når den koger hen. Du kan dog sagtens tilsætte lidt Melatin, hvis du foretrækker det.

Solbærsyltetøj med atamon

Sukkeret i syltetøjet er med til at konversere det, så det holder sig længe. Vil du være sikker på en lang holdbarhed, kan du dog sagtens bruge atamon. Du kan enten tilsætte ½ tsk. i selve syltetøjet, eller du kan skylle dine syltetøjsglas i atamon.

Solbærsyltetøj holdbarhed

Når dit solbærsyltetøj er færdigt, skal du opbevare glassene mørkt og køligt, evt. i køleskabet. Uåbnet kan dit syltetøj holde sig helt op til 1 år. Er glasset åbent, kan det holde sig 2-4 uger på køl.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar