Solbærsyltetøj

Spis solbærsyltetøj oven på friskbagt brød, eller brug den som fyld i en lagkage eller mellem to kiks – det smager skønt!

Solbærsyltetøj
0-30 min.

(7)

February 24, 2022 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Værd at vide om solbærsyltetøj

Du kan lave solbærsyltetøj med kun tre ingredienser, og det tager ikke mere end en halv time. Selv om det er utroligt nemt, har vi alligevel samlet lidt brugbar information, du kan læse, inden du går i gang med syltningen.

Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriets Marmeladebekendtgørelse er syltetøj tyktflydende i konsistensen, imens marmelade er af geléagtig konsistens. Ja, der findes faktisk en marmeladebekendtgørelse – hvor sejt er det lige?

Der er en masse tekniske regler, som både marmelade og syltetøj skal leve op til. Udover konsistensen drejer det sig om mængden af frugt i forhold til væske og sukker og om mængden af frugtkød. I virkeligheden er der dog minimal forskel på syltetøj og marmelade, og de lever ofte begge op til reglerne for både marmelade og sukker, hvorfor producenterne selv bestemmer, om de vil kalde deres produkt marmelade eller syltetøj.

Her i opskriften opfyldes både reglerne for marmelade og sukker, så du kan også selv bestemme, om du vil kalde din hjemmelavede solbærsyltetøj for marmelade eller sukker.

Hvordan gør man solbærsyltetøj tykkere?

Solbær er et af de bær, der naturligt indeholder meget pektin. Derfor behøver du ingen tilsætningsstoffer for at tykne dit syltetøj. Sukkeret og pektinen gør automatisk dit syltetøj tyk, når den koger hen. Du kan dog sagtens tilsætte lidt Melatin, hvis du foretrækker det.

Solbærsyltetøj med atamon

Sukkeret i syltetøjet er med til at konversere det, så det holder sig længe. Vil du være sikker på en lang holdbarhed, kan du dog sagtens bruge atamon. Du kan enten tilsætte ½ tsk. i selve syltetøjet, eller du kan skylle dine syltetøjsglas i atamon.

Solbærsyltetøj holdbarhed

Når dit solbærsyltetøj er færdigt, skal du opbevare glassene mørkt og køligt, evt. i køleskabet. Uåbnet kan dit syltetøj holde sig helt op til 1 år. Er glasset åbent, kan det holde sig 2-4 uger på køl.

Måske du også kan li'