Solbærsaft
28. oktober 2019
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, skovdalnordic.com
Her er essensen af sommer, hældt på flaske, så du kan gemme den til mørkere tider. Eller bare nyde den kraftige solbærsmag nu!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bærrene grundigt, og fjern alle kviste og blade.
Hæld bær og vand i en gryde, og lad det småkoge i ca. 20 minutter under låg.
Si saften igennem en sigte, hæld den tilbage i gryden, og kog den op igen sammen med sukker. Lad saften simre, til sukkeret er opløst.
Hæld saften på rengjorte flasker.
Bland solbærsaften med danskvand, og servér den iskold.
Tip!
Saften smager skønt, som den er, blandet med danskvand, eller som en dejlig cocktail med vodka og lemonsodavand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk