Solbærroulade
12. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Mormor ville have været umanerlig stolt, hvis hun havde smagt denne søde, bløde og aldeles herlige hjemmebagte roulade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker i 5-7 minutter. Bland kartoffelmel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen. Tilsæt olie, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er ensartet og luftig.
Hæld dejen ud på bagepapiret, og smør den ud med en palet i et jævnt lag, så den danner en stor firkant på ca. 35 x 30 cm. Bag rouladebunden i ovnen i 7-8 minutter.
Tag rouladebunden ud af ovnen, og vend den ud på et nyt stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fjern bagepapiret fra bunden, mens den stadig er lun. Rul rouladen sammen med bagepapiret omkring, og lad den køle let af.
Fold rouladebunden ud, og smør solbærmarmelade ud på bunden i et jævnt lag. Rul rouladen sammen på den korte led, læg den med samlingen nedad, og sæt den på køl i 2 timer før servering.
Anret rouladen på et fad, og drys med letknuste frysetørrede bær. Servér med letpisket vaniljeflødeskum.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk