Solbærmarmelade
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Spis solbærmarmeladen oven på friskbagt brød, eller brug den som fyld i en lagkage eller mellem to kiks – det smager skønt!
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld solbær og vand i en stor gryde, og bring det langsomt i kog under låg.
Skru ned til svag varme, og lad solbærrene småkoge i 10 minutter.
Tag låget af gryden, og rør sukkeret i.
Kog videre ved middel varme i 15-20 minutter uden låg.
Sluk for varmen, og lad marmeladen køle af. Hæld den derefter på rengjorte glas.
Tip!
Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk