Solbærcheesecake
2. juli 2019
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Forrygende cheesecake med smag af solbær, der giver en smuk lyserød ostecreme og en flot, mørk gelé. Den fine kage vil uden tvivl vække begejstring hos gæsterne.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen. Knus kiksene til grove krummer i en foodprocessor. Rør kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
Beklæd springformen med bagepapir. Pres kiksemassen sammen i bunden af formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør flødeost og solbærsyltetøj i æggemassen.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen med husblas væk fra vandbadet, og rør solbærsaft i.
Pisk fløden til skum med elpiskeren.
Rør husblas-solbærsaft-blandingen sammen med flødeostecremen. Vend flødeskummet i, så du får en jævn og luftig fromagecreme.
Fordel fromagecremen oven på kiksebunden i springformen, og stil den i køleskabet.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Varm ⅕ af solbærsaften i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Tag den udblødte husblas op af vandet, og smelt den direkte i den varme solbærsaft. Tilsæt resten af solbærsaften.
Hæld solbærgeléblandingen over kagen i springformen, og sæt kagen tilbage i køleskabet. Lad den stå i køleskabet i mindst 3 timer, til kagen har sat sig, og solbærgeléen er helt stivnet. Pynt med rensede solbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk