Solbær-granita med flødeskum
16. august 2020
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Granita er en nem dessert med blot 5 ingredienser! Smagen fejler bestemt ikke noget, og resultatet er en frisk servering, der er det perfekte punktum efter et større måltid.
Bemærk
Frysetid: I alt 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog solbær og solbærsaft i en gryde. Lad det simre i 5-10 minutter, til bærrene er helt bløde.
Tryk bærrene igennem en sigte, så frø og skind fjernes. Sigt flormelis i, og pisk det sammen. Smag til med flormelis – granitaen smager mindre sødt, når den fryses.
Hæld blandingen i en stor, flad beholder, og sæt den på frost i ca. 1 time, indtil den begynder at danne krystaller.
Skrab i isen med en gaffel, og sæt den i fryseren i yderligere 2 timer. Skrab igen, og sæt den i fryseren indtil servering.
Tag granitaen ud af fryseren 20 minutter før servering.
Pisk fløden til en let skum, og vend skummet med solbær (gem lidt til pynt).
Skrab i isen med en gaffel, så den deler sig i krystaller.
Fordel flødeskum med solbær i små skåle, og top med solbærgranita og et par solbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk