Solbær-granita med flødeskum

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Granita er en nem dessert med blot 5 ingredienser! Smagen fejler bestemt ikke noget, og resultatet er en frisk servering, der er det perfekte punktum efter et større måltid.

Bemærk
Frysetid: I alt 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog solbær og solbærsaft i en gryde. Lad det simre i 5-10 minutter, til bærrene er helt bløde.
Tryk bærrene igennem en sigte, så frø og skind fjernes. Sigt flormelis i, og pisk det sammen. Smag til med flormelis – granitaen smager mindre sødt, når den fryses.
Hæld blandingen i en stor, flad beholder, og sæt den på frost i ca. 1 time, indtil den begynder at danne krystaller.
Skrab i isen med en gaffel, og sæt den i fryseren i yderligere 2 timer. Skrab igen, og sæt den i fryseren indtil servering.
Tag granitaen ud af fryseren 20 minutter før servering.
Pisk fløden til en let skum, og vend skummet med solbær (gem lidt til pynt).
Skrab i isen med en gaffel, så den deler sig i krystaller.
Fordel flødeskum med solbær i små skåle, og top med solbærgranita og et par solbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar