Solbær Eton mess

9. oktober 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Et let sommerdessert, der skal anrettes lidt "messy" og uperfekt. Er du mere til den helt klassiske version, udskifter du solbærkompotten med friske jordbær.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl solbærrene, og bland dem med sukker og citronsaft i en skål. Lad dem trække på køkkenbordet i 1 time. Giv solbærrene et hurtigt opkog i en gryde i 1-2 minutter. Afkøl helt.
Tænd ovnen på 110°. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukkeret. Pisk, til sukkeret er opløst. Hæld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt små marengstoppe på en bageplade med bagepapir. Drys lidt lakridspulver over. Bag marengsene i ovnen i 1 time.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Fordel solbærkompot, marengs og flødeskum i portionsglas. Top med mynteblade, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar