Solbær Eton mess
9. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Et let sommerdessert, der skal anrettes lidt "messy" og uperfekt. Er du mere til den helt klassiske version, udskifter du solbærkompotten med friske jordbær.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl solbærrene, og bland dem med sukker og citronsaft i en skål. Lad dem trække på køkkenbordet i 1 time. Giv solbærrene et hurtigt opkog i en gryde i 1-2 minutter. Afkøl helt.
Tænd ovnen på 110°. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukkeret. Pisk, til sukkeret er opløst. Hæld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt små marengstoppe på en bageplade med bagepapir. Drys lidt lakridspulver over. Bag marengsene i ovnen i 1 time.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Fordel solbærkompot, marengs og flødeskum i portionsglas. Top med mynteblade, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk