Sojastegt laks med nudelsalat
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den salte soja og den fede laks er et godt makkerpar. Servér den sojastegte laks med nudelsalat med masser af grønt og en syrlig limedressing.
Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg. Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Bring sojasauce i kog med farin, hvidløg, limeskal, limesaft, olie, chili og sesamfrø. Læg laksen i en bradepande, hæld sojamarinaden over. Lad laksen marinere i 30 minutter.
Steg laksen i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter. Pensl undervejs med sojamarinaden fra bunden af bradepanden.
Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad nudlerne trække tildækket i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Snit rødkål fint. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver. Bland risnudler med rødkål, gulerødder, agurk, hakket koriander og cashewnødder.
Riv skallen, og pres saften af limefrugterne ned i en skål. Rør fiskesauce, sukker og sesamolie i, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér til den sojastegte laks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk