Sojastegt laks med nudelsalat

Den salte soja og den fede laks er et godt makkerpar. Servér den sojastegte laks med nudelsalat med masser af grønt og en syrlig limedressing.

Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og pres hvidløg. Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Bring sojasauce i kog med farin, hvidløg, limeskal, limesaft, olie, chili og sesamfrø. Læg laksen i en bradepande, hæld sojamarinaden over. Lad laksen marinere i 30 minutter.
Steg laksen i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter. Pensl undervejs med sojamarinaden fra bunden af bradepanden.
Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad nudlerne trække tildækket i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Snit rødkål fint. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver. Bland risnudler med rødkål, gulerødder, agurk, hakket koriander og cashewnødder.
Riv skallen, og pres saften af limefrugterne ned i en skål. Rør fiskesauce, sukker og sesamolie i, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér til den sojastegte laks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
10. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar