Sojamarineret mørbrad med grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Når svinemørbraden marineres i soja, bliver kødet ekstra mørt og får samtidig en skøn smag. De grillede gulerødder og bønner passer perfekt til!
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds mørbraden for sener og fedt. Læg den i en frysepose, og hæld sojasauce i posen. Luk posen, og lad mørbraden marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
Varm ovnen op til 200°. Læg den marinerede mørbrad i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter, til den er netop gennemstegt.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skrub gulerødderne, og skær top og bund af dem. Steg dem på en grillpande i 3-4 minutter på hver side.
Nip bønnerne, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad dem koge i 4 minutter.
Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med iskoldt vand, så de beholder den flotte grønne farve. Hak dilden fint. Bland gulerødder, bønner og dild sammen i en skål.
Pres saften af appelsinen, og rør den sammen med five spice-krydderi og olivenolie. Krydr med salt og peber.
Hæld dressingen over de lune grøntsager, og servér dem sammen med mørbrad skåret i skiver.
Tip!
Lad gerne lidt af den grønne top sidde på, når du renser gulerødderne. Den kan sagtens spises og ser fin ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk