Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

Marinér laksen i sojasauce og honning og få en saftig fisk med masser af smag.

Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling
Bemærk:Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

personer
fersk laksefilet (i lige store stykker)
800 g

Sojamarinade

usprøjtet citroner
½
sojasauce
3 spsk.
honning
2 spsk.

Kikærtesalat

kikærter
2 dåser
modne avocadoer
2
feta
150 g
frisk rødkål
¼
limefrugter
1
salt
peber
forårsløg
3
frisk koriander
1 håndfulde

Sådan gør du

Sojamarinade

Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.
Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.

Kikærtesalat

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål.
Skyl og snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres saften af limefrugten, fordel det over salaten, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet.
Skyl forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak koriander groft. Top salaten med forårsløg og koriander, og servér med sojamarineret laks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'