Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Marinér laksen i sojasauce og honning og få en saftig fisk med masser af smag.

Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.
Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål.
Skyl og snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres saften af limefrugten, fordel det over salaten, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet.
Skyl forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak koriander groft. Top salaten med forårsløg og koriander, og servér med sojamarineret laks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar