Sojamarineret laks og kikærtesalat med avocado og kål
Marinér laksen i sojasauce og honning og få en saftig fisk med masser af smag.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling
Bemærk:Marinering: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet (i lige store stykker)
- 800 g
Sojamarinade
- usprøjtet citroner
- ½
- sojasauce
- 3 spsk.
- honning
- 2 spsk.
Kikærtesalat
- kikærter
- 2 dåser
- modne avocadoer
- 2
- feta
- 150 g
- frisk rødkål
- ¼
- limefrugter
- 1
- salt
- peber
- forårsløg
- 3
- frisk koriander
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Sojamarinade
Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.
Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.
Kikærtesalat
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål.
Skyl og snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres saften af limefrugten, fordel det over salaten, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet.
Skyl forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak koriander groft. Top salaten med forårsløg og koriander, og servér med sojamarineret laks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner