Sojamarineret laks med nudler og grøntsager
Den søde og salte marinade giver et godt modspil til den fede laks. Her serveret med lynstegte grøntsager, som ligeledes byder på masser af smag.

0-30 min.
(4)
30. april 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Sojamarineret laks
- usprøjtet citroner
- 1
- sojasauce
- 3 spsk.
- flydende honning
- 3 spsk.
- fersk laksefilet i et helt stykke
- 600 g
Karrystegte grøntsager
- spidskål
- 1
- gulerødder
- 3
- rød peberfrugter
- 1
- sukkerærter
- 150 g
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- karry
- 1 spsk.
- sojasauce
- 1 spsk.
- citronsaft
- 1 spsk.
Sesamnudler
- ægnudler
- 250 g
- hvidløg
- 1 fed
- sojasauce
- ½ dl
- sesamolie
- 2 spsk.
- forårsløg
- 2
- ristede sesamfrø
- 1 spsk.
Sådan gør du
Sojamarineret laks
Tænd ovnen på 200°. Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør soja, flydende honning, citronskal og citronsaft sammen i en skål. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og smør sojamarinaden ud på laksen. Steg laksen i ovnen i ca. 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
Karrystegte grøntsager
Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne. Rens peberfrugt og sukkerærter. Skær gulerødder, sukkerærter og peberfrugt i tynde strimler.
Opvarm en (dyb) pande med olie. Tilsæt karry, og steg den i olien i ½ minut. Tilsæt de snittede grøntsager, og steg det hele på panden i ca. 5 minutter, til det er godt stegt, men stadig sprødt. Smag til med soja og citronsaft.
Sesamnudler
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skyl dem i koldt vand, og afdryp i en sigte.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med soja og sesamolie. Vend de kogte nudler sammen med dressingen, og anret den i en skål. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Drys forårsløg og sesamfrø på nudlerne.
Anret de stegte grøntsager i en serveringsskål, og servér med sojamarineret laks og sesamnudler.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner