Sojamarineret laks med nudler og grøntsager

Den søde og salte marinade giver et godt modspil til den fede laks. Her serveret med lynstegte grøntsager, som ligeledes byder på masser af smag.

Sojamarineret laks med nudler og grøntsager
0-30 min.

(4)

30. april 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sojamarineret laks

usprøjtet citroner
1
sojasauce
3 spsk.
flydende honning
3 spsk.
fersk laksefilet i et helt stykke
600 g

Karrystegte grøntsager

spidskål
1
gulerødder
3
rød peberfrugter
1
sukkerærter
150 g
olivenolie til stegning
2 spsk.
karry
1 spsk.
sojasauce
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.

Sesamnudler

ægnudler
250 g
hvidløg
1 fed
sojasauce
½ dl
sesamolie
2 spsk.
forårsløg
2
ristede sesamfrø
1 spsk.

Sådan gør du

Sojamarineret laks

Tænd ovnen på 200°. Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør soja, flydende honning, citronskal og citronsaft sammen i en skål. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og smør sojamarinaden ud på laksen. Steg laksen i ovnen i ca. 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.

Karrystegte grøntsager

Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne. Rens peberfrugt og sukkerærter. Skær gulerødder, sukkerærter og peberfrugt i tynde strimler.
Opvarm en (dyb) pande med olie. Tilsæt karry, og steg den i olien i ½ minut. Tilsæt de snittede grøntsager, og steg det hele på panden i ca. 5 minutter, til det er godt stegt, men stadig sprødt. Smag til med soja og citronsaft.

Sesamnudler

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skyl dem i koldt vand, og afdryp i en sigte.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med soja og sesamolie. Vend de kogte nudler sammen med dressingen, og anret den i en skål. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Drys forårsløg og sesamfrø på nudlerne.
Anret de stegte grøntsager i en serveringsskål, og servér med sojamarineret laks og sesamnudler.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'