Sojamarineret laks med nudler og grøntsager

Den søde og salte marinade giver et godt modspil til den fede laks. Her serveret med lynstegte grøntsager, som ligeledes byder på masser af smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør soja, flydende honning, citronskal og citronsaft sammen i en skål. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og smør sojamarinaden ud på laksen. Steg laksen i ovnen i ca. 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne. Rens peberfrugt og sukkerærter. Skær gulerødder, sukkerærter og peberfrugt i tynde strimler.
Opvarm en (dyb) pande med olie. Tilsæt karry, og steg den i olien i ½ minut. Tilsæt de snittede grøntsager, og steg det hele på panden i ca. 5 minutter, til det er godt stegt, men stadig sprødt. Smag til med soja og citronsaft.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skyl dem i koldt vand, og afdryp i en sigte.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med soja og sesamolie. Vend de kogte nudler sammen med dressingen, og anret den i en skål. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Drys forårsløg og sesamfrø på nudlerne.
Anret de stegte grøntsager i en serveringsskål, og servér med sojamarineret laks og sesamnudler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar