Sojamarineret laks med grøntsager i wok
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Betina Hastoft
Giv laksen et spændende tvist ved at marinere den med ingefær, soja og chili og servere den med lynstegt grønt.
Bemærk
Trækketid: 2-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skæl og riv ingefæren fint. Riv skallen, og pres limefrugterne. Hak chilien fint.
Rør sojasauce sammen med ingefær, limeskal, limesaft, honning og chili.
Pensl laksen med marinaden, og læg den i et fad. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
Efter 2-3 timer på køl er marinaden trængt godt ind i laksen.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Rens grøntsagerne. Skær dem i mundrette stykker, og steg dem kortvarigt i sesamolie i en wok. Smag til med sojasauce og fintrevet ingefær.
Steg laksen på en (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side. Servér med ris og grøntsager i wok.
Tip!
Der er to forskellige slags sesamolie. Den kinesiske eller japanske er udvundet af ristede sesamfrø og smager af mere end den europæiske, der er lavet af sesamfrø, som ikke er ristede. Du kan bruge begge typer til denne ret, alt efter hvor meget du holder af sesamsmagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk