Sojamarineret laks med citrus og chili
(1)
Når der er fisk på menuen, er bagt laks altid et hit, og især når den nærmest smelter på tungen. I denne ret får laksen et let og friskt udtryk af den syrlige sojamarinade og bliver derved dejlig smagfuld. Kombinationen af den fede laks tilført citrus formår nemlig at skabe en perfekt balance, der rigtig forkæler smagsløgene.
Citrusmarinade i japansk stil
Med den rette marinade kan dine bagte laks snildt løftes til et helt nyt niveau. Den japanskinspirerede Kikkoman Ponzu skaber en frisk smagseksplosion, da den indeholder en naturlig brygget sojasauce tilsat citrus, der giver et afbalanceret forhold mellem salt og umami. I denne ret blandes saucen til en frisk marinade bestående af dejlige smagsgivere såsom ingefær, lime og hvidløg. Marinaden giver et skønt modspil til laksen, der ligeledes får en skarp smag af den røde chili, som pryder toppen. Kikkoman Ponzu er derfor en nem løsning, hvis du vil pifte din laks op på en hverdagsaften eller ved festlige lejligheder.