Sojaglaseret laks med nudler og asparges
Laks og asparges er et fint makkerpar, der her har asiatiske aner. Servér med nudler og en smagfuld sojaglaze.

0-30 min.
(0)
30. juli 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Sojaglaseret laks
- fersk laksefilet
- 400 g
- sojasauce
- ½ dl
- limesaft
- ½ dl
- honning
- 2 spsk.
Sojaglaze
- sojasauce
- ½ dl
- limesaft
- ½ dl
- grøntsagsbouillon
- ½ dl
- honning
- 1 spsk.
Tilbehør
- nudler
- 250 g
- grønne asparges
- 1 bundter
- limefrugter
- 2
- sesamfrø
- 1 spsk.
- frisk koriander
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Sojaglaseret laks
Læg laksen i et ovnfast fad, og bag den i ovnen ved 210° i 10 minutter.
Bring sojasauce, limesaft og honning i kog i en gryde, og kog, til konsistensen er som tynd sirup.
Hæld marinaden over laksen, og bag den i yderligere 3-4 minutter.
Sojaglaze
Kog limesaft, sojasauce, bouillon og honning i en gryde, til det er tyktflydende.
Tilbehør
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Bræk den træede af aspargesene, og kog dem i 2 minutter, evt. sammen med nudlerne.
Skær limefrugterne i tynde skiver. Læg lidt sojaglaze på tallerkenerne, og anret nudler, laks og asparges ovenpå.
Hæld evt. mere glaze over laksen, og drys med sesam og koriander. Servér med limebåde.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner