Sojaglaseret laks med nudler og asparges

Laks og asparges er et fint makkerpar, der her har asiatiske aner. Servér med nudler og en smagfuld sojaglaze.

Sojaglaseret laks med nudler og asparges
0-30 min.

(0)

30. juli 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sojaglaseret laks

fersk laksefilet
400 g
sojasauce
½ dl
limesaft
½ dl
honning
2 spsk.

Sojaglaze

sojasauce
½ dl
limesaft
½ dl
grøntsagsbouillon
½ dl
honning
1 spsk.

Tilbehør

nudler
250 g
grønne asparges
1 bundter
limefrugter
2
sesamfrø
1 spsk.
frisk koriander
1 håndfulde

Sådan gør du

Sojaglaseret laks

Læg laksen i et ovnfast fad, og bag den i ovnen ved 210° i 10 minutter.
Bring sojasauce, limesaft og honning i kog i en gryde, og kog, til konsistensen er som tynd sirup.
Hæld marinaden over laksen, og bag den i yderligere 3-4 minutter.

Sojaglaze

Kog limesaft, sojasauce, bouillon og honning i en gryde, til det er tyktflydende.

Tilbehør

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Bræk den træede af aspargesene, og kog dem i 2 minutter, evt. sammen med nudlerne.
Skær limefrugterne i tynde skiver. Læg lidt sojaglaze på tallerkenerne, og anret nudler, laks og asparges ovenpå.
Hæld evt. mere glaze over laksen, og drys med sesam og koriander. Servér med limebåde.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'