Sojaglaseret laks med nudler og asparges
30. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Laks og asparges er et fint makkerpar, der her har asiatiske aner. Servér med nudler og en smagfuld sojaglaze.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen i et ovnfast fad, og bag den i ovnen ved 210° i 10 minutter.
Bring sojasauce, limesaft og honning i kog i en gryde, og kog, til konsistensen er som tynd sirup.
Hæld marinaden over laksen, og bag den i yderligere 3-4 minutter.
Kog limesaft, sojasauce, bouillon og honning i en gryde, til det er tyktflydende.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Bræk den træede af aspargesene, og kog dem i 2 minutter, evt. sammen med nudlerne.
Skær limefrugterne i tynde skiver. Læg lidt sojaglaze på tallerkenerne, og anret nudler, laks og asparges ovenpå.
Hæld evt. mere glaze over laksen, og drys med sesam og koriander. Servér med limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk