Sødmælksfranskbrød
13. juni 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Nybagt franskbrød er noget af det bedste. Servér det søndag morgen med et lag tandsmør eller en skive ost, og lykken er gjort.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
to brødforme, ca. 1 l
Sådan gør du
Lun mælken. Opløs gæren heri, og lad blandingen stå i 15 minutter.
Tilsæt æg, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen i ca. 8 minutter med håndkraft eller på en røremaskine, til den er glat og ensartet. Ælt herefter smør skåret i tern ind i dejen, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 lige store dele. Fold hver del til et aflangt franskbrød, og læg det i formene.
Lad dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk