Sødmælksfranskbrød

13. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Nybagt franskbrød er noget af det bedste. Servér det søndag morgen med et lag tandsmør eller en skive ost, og lykken er gjort.

Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to brødforme, ca. 1 l

Sådan gør du

Lun mælken. Opløs gæren heri, og lad blandingen stå i 15 minutter.
Tilsæt æg, salt og sukker. Rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen i ca. 8 minutter med håndkraft eller på en røremaskine, til den er glat og ensartet. Ælt herefter smør skåret i tern ind i dejen, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 lige store dele. Fold hver del til et aflangt franskbrød, og læg det i formene.
Lad dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du det bedste franskbrød

For at få det helt perfekte bløde og luftige franskbrød, skal du bruge de rigtige ingredienser. Med opskriften ovenfor får du et godt resultat hver gang.

Mælk og smør gør dejen blød og lækker, og æg gør brødet let og luftigt, da det også bidrager til hævningen sammen med gæren. Sukkeret er egentlig ikke for smagens skyld, men det fremmer hæveprocessen, da gær elsker sukker.

Kan jeg koldhæve franskbrød?

Du kan sagtens lave dejen om aftenen og lade det hæve natten over, hvis du hellere vil det. Så skal du blot halvere gærmængden og sætte dejen på køl natten over. Næste dag er dejen klar til at blive bagt.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar