Sødligt brød med tørret frugt
12. juli 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Skøn opskrift på et lækkert, sødligt brød med masser af tørret frugt, der er rigtig godt til ost eller bare til en kop te.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 50 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet over de tørrede frugter, og lad dem trække ½ time. Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør hytteosten i. Smuldr gæren i, og rør den helt ud.
Kom olie, honning, valnødder og krydderier i sammen med appelsinskal og -saft, og rør det grove mel i. Kom hvedemel i lidt ad gangen, til du har en lidt klistret dej.
Rør den igennem i ca. 5 minutter. Kom en stor plastpose over fadet, og lad det hæve i 1½ time på bordet eller 3-5 timer i køleskab.
Hæld mel på bordet, og vip dejen ud. Del den i det antal brød, du ønsker. Form dejen til brød med en dejskraber.
Løft dem over på en bageplade. Dejen er blød og vil flyde lidt ud. Skub den lidt sammen inden bagning. Lad brødene efterhæve i 20 minutter.
Rids brødet med en skarp kniv, og drys med mel. Varm ovnen op til 220°.
Bag brødene midt i ovnen i 15 minutter. Skru ned til 190°, og bag videre i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk