Sødkartoffelkage med mandler og tranebær
2. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det er meget mindre mærkeligt, end det lyder, for de søde kartofler giver kagen en dyb smag og en fantastisk konsistens.
Ingredienser
Udstyr
en kugelhopf-form, 22 cm i diameter (en helt almindelig randform eller springform kan dog også bruges)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°.
Skræl de søde kartofler, og riv dem groft. Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret, og rør det i æggesnapsen. Vend mel, bagepulver og krydderier sammen, og sigt det i dejen. Rør dejen jævn med sød kartoffel, mandler og tranebær.
Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen i ovnen i 60 minutter. Test med et træspyd, om kagen er gennembagt. Når træspyddet kommer rent op, er kagen færdigbagt.
Lad kagen køle helt af.
Rør flormelis og vand til en tyk glasur, og hæld den over den afkølede kage. Pynt med mandelsplitter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk