Søde snobrød med chokoladeknapper
27. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Snup én af spejdernes favoritter, og bland et par håndfulde chokoladeknapper i snobrødsdejen. Resultatet bliver et flot marmoreret brød, der smager dejligt sødt.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
10 bambus- eller snobrødspinde
Sådan gør du
Lun smør og mælk ved middel varme, og tag det fra varmen, når smørret er smeltet. Smuldr gær i væsken, når den er afkølet til ca. 37°.
Ælt sukker, salt og ca. ⅔ af hvedemelet i. Bland chokoladeknapper i dejen, og tilsæt mel lidt efter lidt, til dejen er smidig og glat.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Del dejen i 10, og tril hvert stykke til en lang strimmel, som snos omkring en snobrødspind.
Bag brødene over bålets gløder, til de er gyldne og gennembagte. Twist forsigtigt brødet af pinden, og spis med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk