Søde havrekiks med grahamsmel
2. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Sprøde kiks med noter af karamel fra den brune farin. En lækker hapser til en god kop kaffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, grahamsmel, havregryn, brun farin og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på ca. ½ cm. Fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse – brug evt. en klejnespore. Træk bagepapiret med de udskårne kiks over på en bageplade, og bag kiksene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne.
Afkøl kiksene helt på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk