Søde havrekiks med grahamsmel

2. juni 2023 af .

Foto: Peter Kam

Sprøde kiks med noter af karamel fra den brune farin. En lækker hapser til en god kop kaffe.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, grahamsmel, havregryn, brun farin og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på ca. ½ cm. Fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse – brug evt. en klejnespore. Træk bagepapiret med de udskårne kiks over på en bageplade, og bag kiksene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne.
Afkøl kiksene helt på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar