Sodavandsis med skovbær

1. september 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En bolsjestribet is med smag af skovbær og mynte køler dejligt på en varm sommerdag. Isene er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Bemærk
Frysetid: Natten over

Ingredienser

Udstyr

6 ispindeforme
6 træispinde

Sådan gør du

Blend skovbær, vand og sukker fint, og pres massen gennem en si.
Bring mynte, vand og sukker i kog, lad blandingen simre i 5 minutter, og lad den herefter trække, til den er kold.
Si myntebladene fra.
Kom først lidt skovbærmasse i isformene, og frys. Kom herefter lidt myntemasse i, og frys.
Gør dette skiftevis, til formene er fyldte, da væskerne ellers løber sammen. Stik ispindene i, når de kan nå et islag.
Lad isene stå i fryseren natten over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar