Sodavandsis med skovbær
1. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En bolsjestribet is med smag af skovbær og mynte køler dejligt på en varm sommerdag. Isene er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Bemærk
Frysetid: Natten over
Ingredienser
Udstyr
6 ispindeforme
6 træispinde
Sådan gør du
Blend skovbær, vand og sukker fint, og pres massen gennem en si.
Bring mynte, vand og sukker i kog, lad blandingen simre i 5 minutter, og lad den herefter trække, til den er kold.
Si myntebladene fra.
Kom først lidt skovbærmasse i isformene, og frys. Kom herefter lidt myntemasse i, og frys.
Gør dette skiftevis, til formene er fyldte, da væskerne ellers løber sammen. Stik ispindene i, når de kan nå et islag.
Lad isene stå i fryseren natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk