Sodabrød med spinat og feta

Et sodabrød er betegnelsen for et brød bagt uden gær. I stedet hæver brødet ved hjælp af natron. Dette er med spinat og feta, der gør brødet ekstra saftigt og tilføjer dejlig smag.

Sodabrød med spinat og feta
0-30 min.

(0)

17. april 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Et sodabrød skal altid serveres samme dag, som det er blevet bagt.

Ingredienser

personer
frisk spinat
50 g
feta
100 g
solsikkekerner
50 g
hvedemel
250 g
fuldkornsspeltmel
150 g
salt
1½ tsk.
natron
1½ tsk.
olivenolie
3 spsk.
kærnemælk
3¾ dl

Sådan gør du

Skyl og slyng spinaten, og hak den fint. Smuldr fetaosten i grove stykker.
Bland spinat, feta og solsikkekerner i en stor skål. Tilsæt de 2 slags mel, salt og natron, og rør det hele sammen.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld olie og kærnemælk i fordybningen. Bland det hele hurtigt sammen uden at røre for meget i dejen – den skal ikke æltes.
Tænd ovnen på 200°. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til et rundt brød. Løft brødet over på en bageplade med bagepapir, og skær et dybt kryds i midten af brødet.
Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden.
Afkøl brødet på en bagerist, og servér det friskbagt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'