Sodabrød med spinat og feta
Et sodabrød er betegnelsen for et brød bagt uden gær. I stedet hæver brødet ved hjælp af natron. Dette er med spinat og feta, der gør brødet ekstra saftigt og tilføjer dejlig smag.

0-30 min.
(0)
17. april 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Et sodabrød skal altid serveres samme dag, som det er blevet bagt.
Ingredienser
personer
- frisk spinat
- 50 g
- feta
- 100 g
- solsikkekerner
- 50 g
- hvedemel
- 250 g
- fuldkornsspeltmel
- 150 g
- salt
- 1½ tsk.
- natron
- 1½ tsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
- kærnemælk
- 3¾ dl
Sådan gør du
Skyl og slyng spinaten, og hak den fint. Smuldr fetaosten i grove stykker.
Bland spinat, feta og solsikkekerner i en stor skål. Tilsæt de 2 slags mel, salt og natron, og rør det hele sammen.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld olie og kærnemælk i fordybningen. Bland det hele hurtigt sammen uden at røre for meget i dejen – den skal ikke æltes.
Tænd ovnen på 200°. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til et rundt brød. Løft brødet over på en bageplade med bagepapir, og skær et dybt kryds i midten af brødet.
Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter, til det er gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden.
Afkøl brødet på en bagerist, og servér det friskbagt.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner