Sodabrød med grahamsmel
13. maj 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Selvom der ikke er surdej i dette dejlige brød, har det alligevel en skøn letsyrlig smag, som du opnår med kefir eller kærnemælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Rør mel, grahamsmel, bagepulver, natron og salt sammen.
Rør æg og kefir i, og arbejd dejen sammen med hænderne. Den skal ikke æltes.
Kom smørret i, og saml dejen. Der må gerne være små klumper af smør tilbage.
Form dejen til et brød. Drys med lidt ekstra mel, og pynt eventuelt med et par snit i overfladen.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter.
Tip!
Det er hurtigt og nemt at bage med natron i stedet for gær, men du skal huske IKKE at lade dejen hæve. Hvis den står for længe, før den bliver bagt, får brødet en dårlig bismag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk