Sodabrød med grahamsmel

Selvom der ikke er surdej i dette dejlige brød, har det alligevel en skøn letsyrlig smag, som du opnår med kefir eller kærnemælk.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Rør mel, grahamsmel, bagepulver, natron og salt sammen.
Rør æg og kefir i, og arbejd dejen sammen med hænderne. Den skal ikke æltes.
Kom smørret i, og saml dejen. Der må gerne være små klumper af smør tilbage.
Form dejen til et brød. Drys med lidt ekstra mel, og pynt eventuelt med et par snit i overfladen.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter.

Tip!

Det er hurtigt og nemt at bage med natron i stedet for gær, men du skal huske IKKE at lade dejen hæve. Hvis den står for længe, før den bliver bagt, får brødet en dårlig bismag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. maj 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar