Sød pizza med frugt og vaniljeis
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Pizza til dessert? Jo, det kan man sagtens, når man drejer både dejen og fyldet i tilpas sødlig retning.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål eller på røremaskine. Rør sukker og salt i. Tilsæt mel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen, til den slipper kanten af skålen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 220º. Læg bagepapir på 1-2 bageplader, og smør det med olie. Form små, tynde pizzabunde af dejen, så der er én pr. person. Læg dem på pladerne.
Smør ricotta på pizzabundenene, og drys med timianblade. Halvér fignerne på langs, og læg dem på pizzaerne. Dryp honning ud over pizzaerne.
Bag pizzaerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér de varme pizzaer med is og evt. lidt frisk basilikum.
Tip!
Fignerne kan erstattes med blommer, abrikoser eller ferskner skåret i tykke både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk