Sød kartoffelsuppe med grønkålspesto

Denne cremede, milde suppe får et ekstra spark smag fra pestoen med grønkål, salvie og mandler.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør pande. Tilsæt salvieblade og lidt af olivenolien, og lad det stege sammen med mandlerne, til salviebladene bliver sprøde. Tag panden af varmen.
Rens grønkålen, og riv bladene af stilken. Pres saften af citronen. Blend grønkålsbladene sammen med den resterende olivenolie, pillet hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn olie.
Riv parmesan fint. Hæld mandler og salvie og parmesan i blenderen, og kør maskinen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med hvidvinseddike og salt.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Steg dem i smør i en gryde.
Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden, til løgene bliver klare. Krydr godt med salt og peber. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i 15 minutter, til kartoffelternene er helt møre.
Hæld fløde i gryden, og blend suppen med en stavblender, til den er cremet.
Servér suppen med grønkålspesto og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
10. juni 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar