Sød kartoffelsuppe med bacon og grønkål
1. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et lækkert alternativ til den almindelige kartoffelsuppe. Spar ikke på krydderierne, da de søde kartofler har brug for lidt krydret modspil.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Pil løget, og hak det groft. Steg kartofler og løg i en gryde med smør ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt karry, spidskommen og chili, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring dem i kog. Lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Tilsæt fløde, og blend suppen jævn og glat med en stavblender. Varm suppen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl og tør grønkålen, og hak den groft. Lynsteg kålen i olie på en pande, til kålen er mørk i kanterne. Krydr med salt, og hæld grønkålen i en skål. Sæt panden tilbage på varmen.
Skær bacon i tern, og steg dem på den varme pande, til de er sprøde og gyldne. Afdryp på fedtsugende papir.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, og top med sprød bacon og grønkål. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk