Sød kartoffel-burger med chilimayo
1. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Skift hakkedrengen ud med en sød kartoffelbøf, og forkæl den med chilimayo og frisk koriander.
Ingredienser
Sådan gør du
Skub kartoflerne, og skær dem i 2 cm tykke skiver. Gnid dem med lidt olie, og grill dem på middelvarme på havegrillen eller en grillpande i ca. 10 minutter i alt, til de er helt varme.
Krydr kartoffelbøfferne med salt og ristet sesam.
Rør srirachasauce sammen med mayonnaise i en skål, og smag til med limesaft og salt.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Skyl og pluk salaten. Skyl og hak korianderen groft.
Flæk bollerne, og lun dem på den varme grill eller grillpande.
Smør bollerne med chilimayonnaise, og fyld dem med salat, tomat, kartoffelbøf, løg og koriander. Dryp med chilisauce og limesaft, og servér straks.
Tip!
Husk, at de søde kartofler skal være helt møre. Så grill dem gerne over indirekte varme, så snart de har fået lidt farve. Smid evt. et par avocadoskiver i burgeren, hvis du savner lidt ekstra cremet fyld.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk