Sød chili-kylling og pak choy i fad
18. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pak choy er en asiatisk kåltype, der har en let bitter smag og et elegant udseende. Pak choy kan også snittes fint og bruges i salater.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter emballagens anvisninger.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Rør den sammen med soja og sød chilisauce i en stor skål, hvor der er plads til ét kyllingelår ad gangen.
Tænd ovnen på 220°. Vend kyllingelårene godt rundt i chilimarinaden i skålen. Tag dem op, og læg dem i et ovnfad. Gem resten af marinaden i skålen. Steg kyllingen i ovnen i 20 minutter.
Skyl pak choy, og skær dem i halve eller kvarte. Rens forårsløgene, skær roden af, og lad dem være hele. Vend pak choy og forårsløg med sesamolie, og fordel grøntsagerne mellem kyllingelårene i ovnfadet. Dryp resten af chilimarinaden over, og krydr med salt og peber. Hæld vand i bunden af fadet, og sæt det tilbage i ovnen. Steg i ca. 15 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
Drys sesamfrø over retten, og servér med kogte ris og frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk