Soccapizza med romesco, squash og oliven
7. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Soccapizzaens bund er lavet med kikærtemel. Det gør den velegnet til folk, som helst er glutenfri.
Ingredienser
Udstyr
1 pande, der kan gå i ovnen
Sådan gør du
Pisk kikærtemel, vand, olivenolie og salt grundigt sammen, til der ingen klumper er i dejen – brug evt. en stavblender, hvis du har svært ved at få dejen helt jævn. Lad herefter dejen trække i 15 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Skyl squashen, skær den i skrå skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie, og drys med salt.
Bag skiverne i 20 minutter, til de er gyldne i overfladen.
Opvarm olie på en mellemstor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld halvdelen af socca-dejen på panden, vend den rundt, så dejen fordeler sig let op ad kanterne, og sæt så panden i ovnen.
Bag soccapizzabunden i 10 minutter, til den er gylden og kanterne sprøde. Vend soccapizzabunden forsigtigt ud af panden, og gentag processen med den sidste halvdel dej.
Top soccapizzabundene med romesco, squashskiver, smuldret feta, oliven og bredbladet persille.
Tip!
Du kan købe romescosauce på glas i de fleste større delikatessebutikker, alternativt kan du erstatte med rød pesto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk