Snyde-croissanter med nougat og hasselnødder
30. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Glem alt om en udfordrende croissantdej. Snyd, så det driver, og køb færdige croissanter, som du fylder med guf og giver en kort tur i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir på en bageplade.
Skær croissanterne igennem, og fordel dem på bagepladen med skærefladen opad.
Skær nougaten i 12 stænger a ca. 5 cm's længde.
Bland vand og sukker i en skål, til sukkeret er opløst.
Pensl et tyndt lag sukkerlage på alle croissantbundene. Fordel 2 stænger nougat på hver croissantbund. Læg croissanttoppene på som låg, og pensl dem med sukkerlage. Drys med hasselnøddeflager, og tryk dem let fast.
Bag croissanterne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem let på en bagerist
Servér croissanterne lune med et drys flormelis.
Tip!
Har du croissanter tilovers fra weekenden eller mødet på kontoret, så gem dem endelig til denne opskrift. Det er en god måde at undgå madspild på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk