Snoet ostebrød med grøn pesto
4. marts 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Dejen smøres med pesto og drysses med ost, før den snoes sammen, så de gode sager både havner inden i og uden på brødet.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i vand. Rør salt, sukker, olie og halvdelen af melet i. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen – måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel. Ælt dejen grundigt igennem, til den er smidig. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Slå dejen ned, og tril den til en aflang pølse på ca. 40 cm. Tryk den flad, smør den med pesto, og drys med revet ost.
Skær dejen igennem på den lange led, og sno de 2 stykker ved at dreje dem om hinanden. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad det hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.
Tip!
Pensl brød og boller med en sjat kold kaffe i stedet for æg. Det giver en flot skorpe og efterlader ikke en smag af kaffe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk